Vocabular vulgar

Atentie, acest articol contine cuvinte indecente! Ce-o mai fi insemnand si asta… Unii oameni ar putea considera asta ofensator – acest articol aduce argumente tocmai impotriva acestui mod de a gandi.

Vorba lui Andrei Gheorghe (oare care dintre ele o fi numele de familie ?): Cu ce e mai indecenta “pula” decat “penisul” ? De ce toate fetele pe care le stiu pleaca privirea cand aud cuvinte precum “pula”, “pizda” ? Dar “cur” nu e un termen mai precis si mai putin confuz decat “fund” ?

Sunt considerate indecente, vulgare, dizgratioase… toate aceste atribute cu conotatii negative… de ce ? Pentru ca provin din limba rromilor/tiganilor, si nu alta ? Dar ei nu le folosesc decat pentru injurii sau de ce le-am atribuit noi conotatie negativa ? Ce reprezinta “pula” in plus fata de penis ? Eu cand pronunt aceste cuvinte, am in minte aceeasi imagine.

Pula nu e nici mai neagra, nici mai paroasa si nici mai putin imbracata decat penisul… si nici nu reprezinta diferenta intre starile erecta si flasca. Inteleg conotatia negativa pentru ca ne-am obisnuit sa le folosim doar in anumite contexte, si de la tigani intr-adevar am imprumutat mai mult blesteme, dar de ce sa pleci capul de rusine cand auzi “pula”, iar cand spune cineva “penis” doar ti se maresc pupilele si pastrezi o alura de persoana educata ?

Deci, nu sunt considerate vulgare de fapt doar ca o idee preconceputa perpetuata de societate ? De ce au impresia asa de multi oameni ca ne sunt superiori dintr-un punct de vedere doar pentru ca ei respecta aceste canoane ?

In anumite situatii e nepotrivit, nu poti sa prezinti pula intr-o plansa la biologie.. nu e termenul stiintific. Dar in altele chiar ar fi nepotrivit sa spui penis, cum ar fi cand spui un banc.

Pe mine nu ma deranjeaza vocabularul “vulgar”… din contra, imi place sa il folosesc, si nu mi-e rusine sa spun ca il folosesc des.. mai mult, ma deranjeaza si am un sentiment neplacut cand sunt constrans si trebuie sa fiu rezervat in legatura cu vocabularul pe care il folosesc.

Iar copiii oricum trebuie educati de mici sa stie ce sunt organele sexuale, sa le poata recunoaste, sa stie si la ce folosesc. E absurd sa te feresti sa folosesti anumite cuvinte cu exceptia cazurilor in care e clar nepotrivit, cum ar fi o declaratie la judecatorie, o declaratie de dragoste, si poate cand nu-ti cunosti interlocutorul decat de scurt timp. Dar in ansamblu, si unele si altele sunt tot cuvinte, deci tot din litere formate, si au aceeasi semnificatie. Penisul nu e mai putin obscen decat pula…


Like Be the first one who likes this post!

4 comments on “Vocabular vulgar

  1. nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa deget….oricum nevoile vitale ale omului si ale speciei ar trebui sa stie toata lumea, chiar daca nu a auzit de piramida trebuintelor lui maslow….e trist totusi cum gandeste majoritatea, care, sa fim realisti, defineste normalitatea intr-o populatie.iar eu sunt o minoritatea, ca si tine crying

  2. Adevarul e ca am incercat argumentele din articolul asta si intr-o sedinta a cercului pedagogic cand predam la tara, si mi-am lasat colegii (care erau oameni de treaba in general) contrariati. Imi facusem curaj dupa o gura de tuica!

Lasă un răspuns